Arkadaşlarınızla en keyifli buluşmalarda, film gecelerinize eşlik eden en güzel eşlikçi; karamelize soğanlı dip sos tarifi @mutfaktabirmuhendiis ile sizinle!
Karamelize Soğanlı Dip Sos Tarifi
- 3 adet orta boy soğan
- 75gr tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 adet BRY Foods Defne Yaprağı
- 1 tutam BRY Foods Kekik
- 1 çay kaşığı BRY Foods Himalaya Tuz
- ¼ çay kaşığı BRY Foods Karabiber Tane (Değirmen Kapak)
- ¼ su bardağı üzüm sirkesi
- ¼ su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 300gr süzme yoğurt
- 50gr labne
Soğanları piyazlık ince ince doğrayın. Ardından sarımsakaları minik minik doğrayalım.
Tereyağını bir tencereye alarak kuru soğan, sarımsak, BRY Foods defne yaprağı, BRY Foods kekik ve esmer şekeri ekleyerek sotelemeye başlayalım.
Kuru soğanları sotelerken yanmamasına özen göstererek karamelize olmasına izin verelim. Ardından üzüm sirkesi ve suyu karıştırarak sotelediğimiz soğanların üzerine ekleyelim. Yüksek ateşte soğanlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Aroma vermesi için eklediğimiz defne yaprağını tencereden çıkaralım ve soğanları bir kenara alarak ılımalarını sağlayalım.
Labne peyniri ve süzme peyniri bir çatal yardımıyla çırparak homojen bir kıvam elde edelim.
Soğanları labneli karışımız üzerine alarak servis edebilirsiniz.
Dip sosumuz hazır.
Afiyet olsun!